Udskiftning

Elmålerne bliver udskiftet i ét område ad gangen 

 

Målerudskiftningen sker i etaper, og hele udskiftningsprocessen vil vare indtil 2020. Vi skal nemlig nå omkring 1 million elkunder, før vi er færdige. Målet er at skifte 1.500 til 2000 målere om dagen i de områder, hvor vi er aktive. Du kan se, hvor vi arbejder med målerudskiftningen lige nu:

Se, i hvilken periode vi kommer til dit område

 

Du kan også følge med på vores Facebook-side, hvor vi løbende skriver opdateringer og opslag om vores proces med at installere de fjernaflæste elmålere.

 

Følg med på vores Facebookside

Sådan foregår det

Det er firmaet Kamstrup, der står for selve udskiftningen på vores vegne. Når vi når til dit område, modtager du i god tid et informationsbrev fra os, og 6-10 hverdage før udskiftningen får du et brev fra Kamstrup med den præcise dato. I brevet vil også stå, om du skal være på adressen, når vi kommer. Det afhænger af, om målerteknikeren har adgang til elmåleren, eller om den er låst inde. Selve udskiftningen tager cirka en halv time, og det er normalt ikke nødvendigt at afbryde strømmen imens.

Nogle elmålere skal blot aktiveres

Har du fået udskiftet elmåleren fordi den f.eks. har været i stykker, er den gjort klar til fjernaflæsning, og Kamstrup behøver derfor ikke besøge dig. 

Du får et brev fra os, når alle elmålere i dit område er skiftet og
netværket er aktiveret.

Har du fået et brev om målerudskiftning?

Det er firmaet Kamstrup, der står for selve udskiftningen af elmålerne på vores vegne, og de sender dig et brev med den præcise dato 6-10 hverdage før udskiftningen. Den nye elmåler, der bliver sat op hos dig, er fjernaflæst med det samme, og du vil inden for få dage kunne se dit forbrug time for time ved at henvende dig til din elleverandør.

Ny tid?

Hvis du allerede har fået et brev fra Kamstrup med den præcise dato for målerudskiftningen, og datoen ikke passer dig, kan du selv ændre tiden på booking.kamstrup.dk. Vær opmærksom på, at du skal bruge dit målernummer og aftagenummer som login. Begge dele står i brevet.

Sms-påmindelse?

Hvis udskiftningen af elmåleren kræver, at du er på adressen, kan du tilmelde dig en sms-service på booking.kamstrup.dk, så får du en sms-påmindelse, når der er 48 timer til, at Kamstrup kommer. Det er gratis at tilmelde sig denne service.

Inden målerteknikeren kommer, er der en række ting, du selv skal sørge for:

  • Der skal være ryddeligt foran måleren, så der er plads til teknikeren

  • Teknikeren skal kunne stå sikkert foran måleren

Inden 2020 skal vi besøge 1.500-2.000 elkunder om dagen og udskifte de nuværende målere med fjernaflæste målere

 


Nogle elkunder har allerede fået opsat en ny fjernaflæst elmåler

Vi har opsat fjernaflæste elmålere hos kunder, der alligevel stod for at skulle have udskiftet elmåleren på deres adresse. Er du blandt disse kunder, betyder det, at du ikke får besøg af Kamstrup. Når vi har udskiftet alle elmålere i området etablerer vi kommunikationsnetværk, og så bliver måleren hos dig automatisk fjernaflæst. Du får et brev fra os, når det er sket.


Du skal selv aflæse elmåleren, indtil du får anden besked     

Du får et brev fra os, når elmåleren bliver fjernaflæst. Indtil da skal du aflæse elmåleren årligt – præcis som du plejer.


 

 

Se, hvornår vi kommer/elkunder/fjernaflæste-målere/se-hvornår-vi-kommer

​Du kan følge fremdriften i arbejdet med udskiftning af elmålere på et kort, der løbende bliver opdateret.

Se, hvornår vi kommer til dit område

http://authoring.radiuselnet.dk

 

 

Betjening af elmåleren/elkunder/fjernaflæste-målere/betjening

​Den fjernaflæste elmåler giver dig nye muligheder.

​Læs om betjening af den nye elmåler

http://authoring.radiuselnet.dk