Fjernaflæste målere

1 million kunder skal have fjernaflæste elmålere

 

Alle elkunder i Danmark skal have fjernaflæste elmålere inden udgangen af 2020, og derfor er vi nu i gang med at udskifte 1 million elmålere i vores forsyningsområde i Københavnsområdet, i Nordsjælland og dele af Midtsjælland. Ultimo oktober 2017 har vi skiftet godt 115.000 elmålere.


Målet er at skifte 1.500 til 2000 målere om dagen, i de områder hvor vi er aktive. Du kan se, hvor vi arbejder med målerudskiftningen lige nu:


Se, i hvilken periode vi kommer til dit område

 

Du kan også følge med på vores Facebook-side, hvor vi løbende giver en status på udskiftningen af de 1 million elmålere.

Se vores Facebook-side her

De fjernaflæste elmålere er et led i den grønne omstilling

Beslutningen om at erstatte de nuværende elmålere med fjernaflæste elmålere er truffet af Folketinget. Danmark har nemlig et mål om at være CO2-neutralt i 2050, og det kræver blandt andet, at vi omstiller til en mere bæredygtig energiproduktion. De fjernaflæste elmålere er et vigtigt led i den grønne omstilling, fordi de muliggør afregning på timebasis og kan få os alle til at blive mere opmærksomme på vores elforbrug.Det bliver lettere at være elkunde

Med den nye, fjernaflæste elmåler får du nem adgang til det aktuelle forbrug og forbrugsopgørelser via din elleverandør. Det betyder, at det bliver meget nemmere for dig at følge direkte med i dit forbrug.

  • Du får lettere ved at styre og spare på dit elforbrug, fordi du får direkte adgang til dit aktuelle timeforbrug.

  • Du skal ikke aflæse elmåleren, heller ikke hvis du flytter eller skifter elleverandør.

 

Afregningen bliver mere præcis
Hidtil er du blevet afregnet efter en fast skabelon. Det ændrer sig også. Fremover bliver du afregnet på baggrund af dit eget forbrugsmønster. Det vil sige, at du vil kunne gøre en forskel selv og få en lavere elregning, hvis du flytter dit forbrug til tidspunkter på døgnet, hvor priserne er lavere. Radius har nemlig timetariffer, hvor priserne er højest, når elnettet er mest belastet.

 

Læs mere om timetariffer
 

Prisen reduceres de fleste timer i året i forhold til dag, men de stiger til ca. det dobbelte i vinterhalvåret kl. 17-20. Se aktuelle tariffer under Normaltarif

 

Din elleverandør kan oplyse mere om produkter til fjernaflæste kunder.

 

Læs mere om den grønne omstilling  

Du får et brev fra Radius et par måneder før, elmåleren skal skiftes hos dig. I brevet vil vi fortælle dig om udskiftningen og præcist angive hvilken adresse, elmåleren sidder på.

I filmen nedenfor kan du se mere om processen for udskiftning af elmålere.

Har du fået et brev om målerudskiftning?    

Det er firmaet Kamstrup, der står for selve udskiftningen af elmålerne på vores vegne, og de sender dig et brev med den præcise dato 6-10 hverdage før udskiftningen. Den nye elmåler, der bliver sat op hos dig, er fjernaflæst med det samme, og du vil inden for få dage kunne se dit forbrug time for time ved at henvende dig til din elleverandør.  

Ny tid?

Hvis du allerede har fået et brev fra Kamstrup med den præcise dato for målerudskiftningen, og datoen ikke passer dig, kan du selv ændre tiden på booking.kamstrup.dk. Vær opmærksom på, at du skal bruge dit målernummer og aftagenummer som login. Begge dele står i brevet.

Sms-påmindelse?

Hvis udskiftningen af elmåleren kræver, at du er på adressen, kan du tilmelde dig en sms-service på booking.kamstrup.dk, så får du en sms-påmindelse, når der er 48 timer til, at Kamstrup kommer. Det er gratis at tilmelde sig denne service.

 

 

Se, hvornår vi kommer/elkunder/fjernaflæste-målere/se-hvornår-vi-kommer

​Du kan følge fremdriften i arbejdet med udskiftning af elmålere på et kort, der løbende bliver opdateret.

Se, hvornår vi kommer til dit område

http://authoring.radiuselnet.dk

 

 

Spørgsmål og svar/elkunder/fjernaflæste-målere/spørgsmål-og-svar

​Hvornår? Hvordan? Hvorfor? Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål og svar om de fjernaflæste elmålere ét sted.

Se spørgsmål og svar

http://authoring.radiuselnet.dk

 

 

Betjening af elmåleren/elkunder/fjernaflæste-målere/betjening

​Den fjernaflæste elmåler giver dig nye muligheder.

​Læs om betjening af den nye elmåler

http://authoring.radiuselnet.dk

 

 

Udskiftning af elmålerenhttp://radiuselnet.dk/elkunder/fjernaflæste-målere/udskiftning

​De gamle elmålere bliver udskiftet i et område ad gangen, og vi forventer at blive færdige i 2020. Bliv klogere på hele processen her.

Læs om målerudskiftningen

http://authoring.radiuselnet.dk